tieto stránky používajú cookies, pre skvalitňovanie obsahu.

2016 - Recenzia na víťazný román Leto s Alexandrom

Publikoval Matúš 20.11.2016 0 Komentáre

Bloggerka a spisovateľka Zuzana Štelbaská povedala, že víťazný román našej súťaže Leto s Alexandrom je jeden z najlepších tínedžerských románov na Slovensku. Prečítajte si jej recenziu tu:

Táňa je gymnazistka, jej príbeh sa odohráva v Trnave, Martine a Starej Vsi. Prechádza obdobím nechcených životných zmien a jej príbeh už po chvíľke naberie strhujúci vývoj. V mase prekladových kníh pre tínedžerov je Táňa a jej Leto s Alexandrom vďačnou výnimkou. Nielen tým, že sa odohráva na Slovensku za uveriteľných okolností.

Knihu Leto s Alexandrom som prečítala na dva nádychy. Jej neformálny štýl, ľudský prístup autorky, ktorá tínedžerské prehrešky nesúdi, je v ponuke väčšinou zahraničnej literatúry pre kategóriu YA (young adults - mladí dospelí) mimoriadne osviežujúci. Potešila som sa nielen slovenským reáliám, ale aj tomu, že rodinné pomery hlavnej hrdinky nie sú ani prikrášlené, ani zbytočne nafúknuté umelými drámami. Stránku po stránke sa mi Táňa zhmotňovala pred očami ako dievča z mäsa a kostí, ktoré by pokojne mohlo bývať v susedstve.

Pokračovanie recenzie si prečítajte tu.