tieto stránky používajú cookies, pre skvalitňovanie obsahu.

2016 - Ako bolo na Bibliotéke 2016

Publikoval Matúš 29.11.2016 0 Komentáre

Ako tradične, aj tohto roku sa naše vydavateľstvo zúčastnilo na najväčšom knižnom veľtrhu Bibliotéka. Pre Verbarium bol tento rok tretím, jubilejným ročníkom a bol mimoriadne vydareným. Ľudia sa už nezastavovali len kvôli veselým farbám stánku, ale nás aj cielene vyhľadávali. A to nás tešilo úplne najviac. Občas bola v stánku naozaj poriadna tlačenica! Aj počas autogramiády Silvie Demovičovej, talentovanej autorky, ktorá zaslúžene vyhrala našu súťaž o najlepší pôvodný rukopis. Jej román LETO S ALEXANDROM je síce určený tínedžerom, ale rovnako zanietene ho čítali naše deti, ako aj mamy a staré mamy. Hneď v prvý deň sme mali prezentáciu, na ktorú sa autorka “vďaka” nehode na diaľnici dostavila neskôr, takmer sto študentov jej to však svojím záujmom bohate vynahradilo. LETO S ALEXANDROM sa stalo našou najpredávanejšou knihou na veľtrhu! A už je napísaný aj druhý diel DIEVČA INÉHO CHLAPCA, ktorý vyjde na budúci rok.

 

Takýto veselý farebný bol náš stánok na Bibliotéke.

Študenti nedali Silvii s otázkami vydýchnuť.

Knižku do sveta vyprevadila Silvia spolu s Petrou Nagyovou Džerengovou odmotávaním vlneného vlákna z knižky, keďže klbko vlny sa vinie ako motív tak v prvom, ako aj v druhom dieli.

 

Veľký úspech mala aj naša ďalšia novinka, nemecký seriál ŠKOLA MAGICKÝCH ZVIERAT,

z ktorého sme zatiaľ vydali dva diely, no už sa prekladá aj tretí. V predajnosti skončil na druhom mieste. Po svoje autorské výtlačky sa u nás zastavila aj prekladateľka Eva Palkovičová.

 

Takáto tlačenica vládla u nás v stánku dosť často.

Asi zatiaľ najstaršia, 74-ročná čitateľka Leta s Alexandrom, ktorá nám prišla povedať, že knihu zhltla za noc.

Aj stoličky mali u nás veľký úspech.

 

O detektívnom seriáli LasseMaja, ktorý podľa našich milovaných knihovníčiek trhá rebríčky požičiavanosti, môžeme povedať len toľko, že aj o 4. diel ZÁHADA V ZOO-OBCHODE mali čitatelia mimoriadny záujem. Naša prekladateľka Teodora Chmelová stojí aj za obľúbeným seriálom MÔJ ŠŤASTNÝ ŽIVOT, ako aj za najnovšou novinkou v kategórií 3+  SKÔR NEŽ SOM PRIŠLA NA SVET, ktorá je už takmer vypredaná. Samozrejme, že naša dvorná prekladateľka švédštiny nemohla chýbať v našom stánku.

 

Pani Tea pri poličke so svojimi knižnými prekladovými deťmi :-)

 

A navštívila nás aj Dana Zacharová, ilustrátorka a dcéra najprekladanejšej slovenskej autorky pre deti a mládež Kláry Jarunkovej. Sme veľmi rady, že sa nám kultovú knihu BRAT MLČANLIVÉHO VLKA po rokoch absencie podarilo znovu vydať, aj s novými ilustráciami jej dcéry.

 

Dana Zacharová aj s najznámejším dielom svojej mamy Brat mlčanlivého vlka v rukách.

 

Tibor Mrkvička Hujdič, známy propagátor skvelých detských knižiek, takto energicky čítal z našej ŠPINUŠKY. Keď ho rodičia, chtiví po dobrých radách objavili v našom stánku, obkolesili ho a nedali mu šancu uniknúť.

 

Tibor pri čítaní a v obkolesení rodičov v našom stánku.

 

Kto ste dočítali až tu, dozviete sa, kto je výhercom našej súťaže. Z tých, ktorí u nás nakúpili nad 30,-EUR sme vyžrebovali nasledujúcich čitateľov: safka.jan@gmail.com, lamac.peter@gmail.com, gondovamartina@gmail.com.

Čo dodať na záver? Jednoducho, bolo nám s Vami úžasne! Chceli by sme sa Vám poďakovať za Vašu priazeň a vernosť, skutočne si ju vážime a veľmi nás zaväzuje aj do ďalšieho roku. Za všetky milé slová a správy, ktoré ste nám adresovali, dovoľte citovať pani Darinu: “Verbarium je moja návykovka, moja slabosť. Pracujem v kníhkupectve a zakaždým, keď mi príde od vás niečo nové, poskočím od radosti, Vaše knižky sú jednoducho úžasné, starostlivo vyberané, krásne ilustrované, pekne spracované témy. Nech sa Vám darí a nech ste stále takí ľúbení a zbožňovaní ľuďmi ako mnou a mojou rodinkou. Pretože Verbarium je naozaj záruka dobrej knihy.” Priznávame, aj sme si trochu poslzili :-). Dovidenia o rok, priatelia.